Gezonde School

 

KC Vinkenbos heeft in 2016 het landelijk vignet Gezonde School behaald.  

Inmiddels hebben we drie themacertificaten namelijk: 

 Voeding 
 Bewegen en Sport 
 Relatie en Seksualiteit 


Eten in de ochtendpauze
Tijdens de ochtendpauze eten de kinderen fruit/groente, dit wordt (waar nodig) meegegeven in een plastic trommeltje dat ook weer mee naar huis gaat zodat het afval op school beperkt blijft. 
Het meegegeven fruit/groente wordt opgegeten in de klas zodat de buitenspeeltijd ook echt gebruikt kan worden om te spelen/bewegen.   


Eten tijdens de lunchpauze
We werken op school met het continurooster waardoor de kinderen tussen de middag ook op school eten. Om te voldoen aan het predicaat Gezonde School dient ook de lunch gezond te zijn. Uiteraard is er ruimte om individuele afspraken te maken bij een allergie, dieet of een bepaalde (geloofs)overtuiging. 


Drinken
Kinderen drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch dranken zonder teveel toegevoegde suikers. Het drinken wordt meegegeven in een afsluitbare beker of plastic flesje wat ook iedere dag weer mee naar huis gaat. Zo beperken we het afval. 


Het goede voorbeeld 
Kinderen kijken ook naar wat hun leerkrachten eten. Bij ons op school geven leerkrachten dan ook het goede voorbeeld. Het beleid geldt dus niet alleen voor de kinderen.